Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

 1. Uvod

1.1 Smo mednarodna organizacija Marijini obroki (registracijska številka podjetja SC488380 in dobrodelna številka SC045223) in imamo poslovni naslov na Units 10-13 Claremont Centre, 39 Durham St, Glasgow, G41 1BS, Združeno kraljestvo (»mi«, »nas« ali "naš"). Zavezani smo varovanju in spoštovanju vaše zasebnosti.

1.2 Ta pravila o zasebnosti (in vsi drugi dokumenti, na katere se nanašajo) določajo osnovo, na kateri bomo obdelovali in uporabljali vse osebne podatke o naših podpornikih, potencialnih podpornikih in obiskovalcih (skupaj »podporniki«) našega spletnega mesta http://www. .marysmeals.org (»spletno mesto«), ki jih zbiramo od njih, ki nam jih posredujejo tretje osebe ali jih zbiramo od njih. Prosimo, da natančno preberete ta pravila o zasebnosti, da boste razumeli našo prakso v zvezi z osebnimi podatki teh posameznikov in to, kako bomo z njimi ravnali.

1.3 Za namene Zakona o varstvu podatkov iz leta 2018 (»DPA«) in Splošne uredbe o varstvu podatkov (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 (»GDPR«) smo soupravljavci podatkov, ki se nahajajo na enotah 10-13 Claremont Centre, 39 Durham St, Glasgow, G41 1BS, Združeno kraljestvo.

1.4 Upoštevamo DPA in GDPR glede zbiranja, hrambe, shranjevanja, uporabe in obdelave osebnih podatkov o naših podpornikih (taki osebni podatki se hranijo v ročnih in elektronskih zapisih).

 

1.5 Pravila o zasebnosti lahko občasno spremenimo. Če to storimo, bomo spremembe objavili na tej strani in veljale bodo od trenutka, ko jih objavimo. Posamezniki naj pogosto preverjajo morebitne posodobitve ali spremembe tega pravilnika. Ta pravila o zasebnosti so bila nazadnje posodobljena 12. junija 2019.

 

 1. Osebni podatki, ki jih zbiramo

2.1 Osebni podatki (a)

O naših podpornikih zbiramo in uporabljamo naslednje vrste osebnih podatkov:

(i) osebne podatke, kot so npr.

 • ime;
 • poštni naslov;
 • telefonske številke (domača, službena in mobilna po potrebi);
 • elektronski naslov (-e);
 • kontaktne nastavitve;
 • informacije, podane ob registraciji za uporabo ali izpolnjevanju obrazcev na naši spletni strani;
 • podatki o danih donacijah;
 • informacije, ki nam jih posredujejo naši podporniki – na primer pri donacijah, kot so podatki o bančnem računu za nastavitev rednih neposrednih obremenitev, podatki o kreditni kartici za obdelavo plačil s kreditnimi karticami, podatki o delodajalcu za obdelavo darila na plačilni listi ali status davkoplačevalca za namene darilne pomoči;
 • podatki, posredovani ob uporabi naše spletne strani in
 • informacije, posredovane ob sodelovanju v funkciji družbenih medijev organizacije Marijini obroki ali na naši spletni strani.

(ii) tržne preference naših podpornikov in ali in kdaj je bilo dano ali preklicano soglasje za prejemanje trženjskih sporočil.

(iii) dopisovanje med podporniki in nami (bodisi po telefonu, e-pošti ali kako drugače).

(b) Prav tako zbiramo in uporabljamo določene tehnične podatke o obiskih naših podpornikov na našem spletnem mestu, ki lahko vključujejo na primer naslove internetnega protokola (»IP«), podatke za prijavo, vrsto in različico brskalnika, dostopane strani, prenesene datoteke, polne Enotne lokatorje virov (»URL-ji«), tok klikov na spletnem mestu, prek in s spletnega mesta (vključno z datumom in uro), podatke o ogledanih ali iskanih izdelkih, odzivne čase strani, napake pri prenosu, dolžine obiskov določenih strani in informacije o interakciji strani (kot drsanje, kliki in miške).

(c) Zgoraj navedene osebne podatke zbiramo neposredno od podpornikov.

(d) Podpornikom nam ni treba razkriti osebnih podatkov za brskanje po spletnem mestu ali za uporabo naših spletnih mest družbenih medijev, vendar nam morajo podporniki posredovati določene osebne podatke, da jim lahko zagotovimo določene storitve.

(e) Varnost otrok je za nas zelo pomembna. Osebnih podatkov mlajših od 16 let ne zbiramo zavestno brez privolitve staršev ali skrbnikov. Če ste mlajši od 16 let, nas za dodatne informacije pokličite na +44 (0)141 336 7094. 

 1. Piškotki

3.1 Naše spletno mesto uporablja piškotke za razlikovanje podpornika od drugih uporabnikov spletnega mesta in nam podpornikom pomaga zagotoviti dobro izkušnjo, ko brskajo po našem spletnem mestu. Piškotki nam omogočajo tudi izboljšavo naše spletne strani. Za podrobnejše informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in zakaj jih uporabljamo, glejte našo Politiko piškotkov. 

 1. Kako uporabljamo osebne podatke

4.1 Pridobivamo, zbiramo, beležimo, držimo, hranimo, organiziramo, prilagajamo, spreminjamo, pridobivamo, se posvetujemo, razkrivamo, uničujemo in drugače uporabljamo osebne podatke podpornikov, kot je določeno v teh pravilih o zasebnosti, za naslednje namene: 

(a) zagotavljanje podpornikom izdelkov, storitev in informacij, za katere nas prosijo;

(b) dopisovanje s podporniki in snemanje vseh ustreznih komunikacij;

(c) pošiljanje tržnih informacij našim podpornikom;

(d) vodenje evidenc o donacijah in dejanjih naših podpornikov;

(e) podpiranje prostovoljcev;

(f) snemanje kampanjskih dejavnosti podpornikov;

(g) izpolnjevanje naših obveznosti po kakršnih koli pogodbah, ki jih sklenemo s podporniki;

(h) obveščanje podpornikov o spremembah naših storitev;

(i) zagotavljanje, da je vsebina našega spletnega mesta učinkovito predstavljena podpornikom in njihovim računalnikom;

(j) upravljanje našega spletnega mesta in za notranje delovanje, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in anketnimi nameni;

(k) izboljšanje naše spletne strani, da zagotovimo, da je vsebina najbolj učinkovito predstavljena za podpornike in njihove računalnike;

(l) omogočanje podpornikom, da se odločijo za sodelovanje v interaktivnih funkcijah naših storitev in

(m) zagotavljanje varnosti in zaščite našega spletnega mesta.

 1. Kako delimo osebne podatke

5.1 Osebne podatke podpornikov bomo delili le, če:

(a) sodelujemo s partnerji, ki smo jih skrbno izbrali za opravljanje dela v našem imenu, kot so ponudniki storitev in podizvajalci (na primer ponudniki storitev IT in ponudniki tehničnih, plačilnih in dostavnih storitev) za izvedbo katere koli pogodbe, sklenjene z njimi. Delo, ki ga lahko zahtevamo od njih, vključuje obdelavo, pakiranje, pošiljanje in dostavo nakupov, odgovarjanje na vprašanja o nas in vseh storitvah, ki jih nudimo, izvajanje raziskav ali analiz, ki nam pomagajo pri našem poslanstvu, in obdelavo plačil s kreditnimi karticami. Izbiramo samo partnerje, ki jim zaupamo, in jim posredujemo osebne podatke le, če so se zavezali, da bodo varovali vaše osebne podatke. Tem partnerjem ne dovolimo, da bi vaše podatke uporabili za lastne namene ali jih razkrili drugim tretjim osebam, in poskrbeli bomo za vso razumno skrb, da zagotovimo, da bodo ti partnerji varovali vaše podatke oz.

(b) moramo to storiti po zakonu, npr. z zakonom ali s sklepom pristojnega sodišča. Podatkov podpornikov ne bomo prodajali. Podatkov o podpornikih ne bomo delili z drugimi organizacijami, razen kot je navedeno zgoraj. 

 1. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Za utemeljitev obdelave osebnih podatkov podpornikov se zanašamo na različne pravne podlage. Dodatne podrobnosti o teh so navedene spodaj. 

(a) Podporniki so dali soglasje za obdelavo svojih osebnih podatkov za posebne namene, navedene zgoraj. Podporniki lahko kadar koli prekličejo svoje soglasje za to obdelavo tako, da stopijo v stik z nami prek kontaktnih podatkov, navedenih v razdelku »Kontakt in pritožbe« tega pravilnika o zasebnosti spodaj, vendar to ne bo vplivalo na zakonitost kakršne koli obdelave njihovih osebnih podatkov, ki je bila izvedena, preden so umaknili soglasje. 

(b) Obdelava je potrebna za naše zakonite interese. Ti zakoniti interesi vključujejo obdelavo, pakiranje, pošiljanje in dostavo nakupov, odgovore na vprašanja o nas in vseh storitvah, ki jih nudimo, izvajanje raziskav ali analiz, ki nam pomagajo pri našem poslanstvu, in obdelavo plačil s kreditnimi karticami. 

(c) Obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, katere stranke so zadevni podporniki, ali za izvedbo korakov, za katere so nas prosili, da jih izvedemo pred sklenitvijo pogodbe, kot je nakup knjige ali DVD-ja ali zahteva za brezplačen paket predvajanja filmov o našem delu.

(d) Obdelava je potrebna, da kot upravljavec podatkov izpolnimo svoje zakonske obveznosti, kot je deljenje osebnih podatkov, kadar to od nas zahteva zakon, npr. po zakonu ali s sklepom sodišča.

 1. Kam prenašamo in shranjujemo osebne podatke

7.1 Osebni podatki, ki jih zbiramo od podpornikov, se lahko prenesejo in/ali shranijo na destinacije zunaj Združenega kraljestva. Lahko jih obdeluje tudi osebje, ki deluje zunaj EGP in dela za enega od naših dobaviteljev (npr. ponudniki storitev IT) – v teh primerih skrbno izberemo dobavitelje, s katerimi imamo sklenjene ustrezne pogodbene dogovore, da zagotovimo zaščito osebnih podatkov naših podpornikov. To vključuje osebje, ki med drugim sodeluje pri zagotavljanju podpornih storitev in obdelavi podrobnosti o plačilu. Sprejeli bomo vse razumno potrebne korake, da zagotovimo, da se osebni podatki podpornikov obravnavajo varno in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti in veljavno zakonodajo.

7.2 Vse informacije, ki nam jih posredujejo podporniki, so shranjene na naših varnih strežnikih in/ali na strežnikih naših dobaviteljev, ki smo jih angažirali za gostovanje različnih informacijskih sistemov za nas. Vse plačilne transakcije bodo šifrirane s tehnologijo TLS. Če smo podpornikom dali (ali če so izbrali) geslo, ki jim omogoča dostop do določenih delov našega spletnega mesta, so odgovorni, da to geslo ostane zaupno. Prosimo jih, naj tega gesla ne delijo z nikomer.

7.3 Prenos informacij prek interneta žal ni popolnoma varen. Čeprav se bomo po svojih najboljših močeh trudili zaščititi osebne podatke podpornikov, ne moremo zagotoviti varnosti podatkov, ki se prenašajo na našo spletno stran; vsak prenos je na lastno odgovornost podpornikov. Ko prejmemo osebne podatke, bomo uporabili stroge postopke in varnostne funkcije, da bi preprečili nepooblaščen dostop.

7.4 Naše poslanstvo je omogočiti ljudem, da ponudijo svoj denar, blago, spretnosti, čas ali molitev, in s tem sodelovanjem zagotoviti najučinkovitejšo pomoč tistim, ki trpijo zaradi posledic skrajne revščine v najrevnejših skupnostih na svetu. Podatke podpornikov bomo hranili samo toliko časa, dokler bodo sodelovali z nami na katerega koli od zgornjih načinov, in samo dokler jih potrebujemo:

(a) za upravljanje njihovega odnosa z nami;

(b) ravnanje v skladu z zakonom oz.

(c) ob zagotovitvi, da ne komuniciramo s podporniki, ki so nas prosili, da tega ne storimo.

Da bi nam pomagali pri tem postopku, bomo redno pregledovali osebne podatke podpornikov, ki jih zbiramo in hranimo, da zagotovimo, da se ti podatki hranijo le ustrezno dolgo.

 1. Pravice posameznikov

8.1 Podporniki imajo določene pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih imamo o njih. Če želite uveljavljati katero koli od spodaj navedenih pravic, se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih v razdelku »Stik in pritožbe« tega pravilnika o zasebnosti spodaj:

(a) Dostop. Podpornikom bomo na njihovo zahtevo potrdili, ali obdelujemo in uporabljamo osebne podatke o njih ali ne, in če je tako, jim bomo zagotovili dostop do teh osebnih podatkov in njihovo kopijo ter druge podrobnosti, do katerih so upravičeni.

(b) Popravek. Brez nepotrebnega odlašanja bomo na njihovo zahtevo popravili vse netočne osebne podatke in dopolnili vse nepopolne osebne podatke (vključno z zagotavljanjem dodatne izjave), ki jih imamo o podpornikih.

(c) Preprečevanje obdelave, ki bi lahko povzročila škodo ali stisko. Spoštovali bomo pravice naših podpornikov, da od nas zahtevajo, da prenehamo ali ne začnemo obdelovati njihovih osebnih podatkov za določen namen ali na določen način, ki bi lahko povzročil neupravičeno škodo ali stisko zadevnemu posamezniku ali tretji osebi.

(d) Izbris. Osebne podatke v zvezi s podpornikom bomo na njegovo zahtevo v določenih okoliščinah izbrisali brez nepotrebnega odlašanja (med drugim na primer, če njegovi osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače uporabljeni).

(e) Omejitev. Obdelavo osebnih podatkov podpornikov bomo omejili v določenih okoliščinah (na primer, če menijo, da so njihovi osebni podatki, ki jih imamo, netočni), če bodo to zahtevali.

(f) Prenosljivost podatkov. Spoštovali bomo pravice podpornikov, da prejmejo svoje osebne podatke, ki so nam jih posredovali v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter da te osebne podatke v določenih okoliščinah posredujejo drugemu upravljavcu podatkov brez naših ovir.

(g) Pravica do ugovora. Spoštovali bomo splošne pravice podpornikov, da v določenih okoliščinah ugovarjajo obdelavi svojih osebnih podatkov.

(h) Pravica do ugovora trženju. Spoštovali bomo pravice podpornikov glede uporabe njihovih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. Zlasti ne bomo začeli ali prenehali obdelovati osebnih podatkov posameznikov za namene neposrednega trženja, če nas bodo posamezniki kadar koli prosili, da tega ne storimo.

(i) Avtomatizirano individualno odločanje, vključno s profiliranjem. Kjer bo to zahtevano, ne bomo sprejemali odločitev na podlagi avtomatizirane obdelave, vključno s profiliranjem, in zagotovili bomo, da lahko vedno pridobite pregled katerega koli od naših članov osebja za vse avtomatizirane odločitve ter da lahko izrazite svoje stališče in izpodbijate takšne odločitve. Ne bomo sprejemali nobenih avtomatiziranih odločitev na podlagi občutljivih osebnih podatkov, razen če smo za to pridobili vaše izrecno soglasje ali če je to drugače potrebno zaradi bistvenega javnega interesa na podlagi veljavne zakonodaje.

8.2 Vse osebne podatke bomo v vsakem primeru obdelali v skladu s pravicami podpornikov v obsegu, ki ga zahteva veljavna zakonodaja in v skladu z njo (vključno, brez omejitev, v skladu z morebitnimi veljavnimi časovnimi omejitvami in zahtevami v zvezi s pristojbinami in stroški).

8.3 Spoštovali bomo pravice podpornikov glede uporabe njihovih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. Zlasti ne bomo začeli ali prenehali obdelovati kakršnih koli osebnih podatkov posameznikov za namene neposrednega trženja, če nas bo podpornik kadar koli prosil, naj prenehamo.

8.4 Podporniki lahko uveljavljajo svoje pravice tako, da stopijo v stik z nami prek kontaktnih podatkov, navedenih spodaj v razdelku »Stiki in pritožbe« tega pravilnika o zasebnosti. 

 1. Kontakt in reklamacije

9.1 Vprašanja, komentarje, zahteve ali pritožbe v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti in/ali našo uporabo osebnih podatkov podpornikov je treba nasloviti na DataProtectionSupport@marysmeals.org ali Mary's Meals International Organisation, Units 10-13 Claremont Centre, 39 Durham St, Glasgow, G41 1BS, Združeno kraljestvo.

9.2 Če imajo podporniki kakršne koli pritožbe glede tega pravilnika o zasebnosti, se lahko obrnejo tudi na informacijskega pooblaščenca Združenega kraljestva po telefonu na 0303 123 1113 (znotraj Združenega kraljestva), +44 1625 545 700 (zunaj Združenega kraljestva) ali na https://ico.org.uk

9.3 Nismo "javni organ", kot je opredeljeno v Zakonu o svobodi informacij iz leta 2000, zato ne bomo odgovarjali na zahteve po informacijah v skladu s tem zakonom.

Najmanj 93% vseh donacij je porabljenih neposredno za dobrodelne dejavnosti.