Kaj delamo

S preprosto idejo nad lakoto na svetu

Dobrodelna organizacija Marijini obroki je svetovno gibanje ljudi, ki prek preproste ideje prispevajo svoj delež k zmanjšanju lakote na svetu. Z vzpostavitvijo programov šolske prehrane, ki jih vodijo lokalne skupnosti, v nekaterih najrevnejših območjih sveta Marijini obroki pomagajo spodbujati otroke, da gredo v šolo – jim dajejo energijo, da se koncentrirajo na šolsko snov – tako da lahko pridobijo izobrazbo, ki jim bo pomagala do svetlejše prihodnosti. 

Iz prve roke vidimo po vsem svetu, kako lahko obljuba dnevnega obroka v šoli resnično spreminja življenje najrevnejšim otrokom sveta. Ko otroku ni treba več skrbeti, kako si bo prislužil naslednji obrok, je prost za učenje, raste in dosega svoje potenciale  – hrana spreminja zgodbo.

Zaveza za nizkocenovno poslovanje, ki ga vodijo prostovoljci, zagotavlja, da je najmanj 93 % vseh donacij porabljenih neposredno za dobrodelne dejavnosti. Verjamemo, da lahko vsak prispeva k našemu poslanstvu, in vabimo vse, ki delijo našo vizijo, da darujejo svoj čas, denar, spretnosti ali molitve, da bi z ljubeznijo dosegli tiste, ki se srečujejo s skrajno revščino.

Skoraj vsak del našega dela je odvisen od predanih prostovoljcev: tistih, ki nam pomagajo razdeljevati Marijine obroke v njihovih domačih skupnostih, kot tudi tistih, ki pomagajo širiti naše poslanstvo in rast gibanja, da bi pomagali čim več otrokom. Skupaj pomagamo spremeniti življenje otrok v skrajni bedi in jim omogočiti najnujnejše dobrine.

Marijini obroki-sad Medžugorja. 

»Kliknite tukaj za ogled našega kratkega videoposnetka o Marijinih obrokih in o naši povezavi z Medžugorjem. Prosimo upoštevajte, da so bile številke pravilne v času, ko je bil ta video ustvarjen. Program še vedno razvijamo! Za najnovejše podrobnosti si oglejte razdelek »o nas« in »kje delamo«. Ali pa nas kontaktirajte na e-pošto: marijiniobroki@drustvo-mir.si.

Z le 22 € lahko celo šolsko leto hranimo enega otroka na kraju izobraževanja.

Darujte sedaj