Molimo v maju

Molimo v maju, Marijinem mesecu za Marijine Obroke

Ključno povabilo:


1. Molite za naše delo: letos maja se nam pridružite v molitvi, da proslavimo čudovito delo Marijinih obrokov – dobrodelne ustanove, imenovane po Mariji, Jezusovi materi – in prosimo za nadaljnji Božji blagoslov za to poslanstvo. Začeli smo leta 2000 Correctly: 2002 z enim obrokom na dan v šoli za nekaj več kot 200 otrok v najrevnejših predelih sveta, danes jih prehranjujemo 2 429 182. https://marysmeals.si/.

2. Spodbudite tudi druge, da se vam pridružijo pri molitvi za Marijine obroke v mesecu maju. Delite to povabilo na družbenih omrežjih, organizirajte molitveno uro, predstavite naše delo v vaši molitveni skupini oziroma nas omenite med mašnimi molitvami ali med bogoslužjem.


Ključna sporočila

• Naše poslanstvo je omogočiti vsem ljudem odprtega srca, da sočloveku ponudijo svoj denar, dobrine, spretnosti, čas ali molitev, in s tem sodelovanjem zagotoviti najučinkovitejšo pomoč tistim, ki trpijo zaradi posledic skrajne revščine v najrevnejših državah sveta.
• Marijini obroki so poimenovani po Jezusovi materi Mariji in so vzniknili iz krščanske katoliške vere našega ustanovitelja. Že od samega začetka je bila molitev pomemben del tega poslanstva (naše delo kot sad molitve je natančneje razloženo v knjigi Magnusa MacFarlane-Barrowa, The Shed That Fed 2 Million Children – Lopa, ki je prehranila dva milijona otrok).
• Marijini obroki zdaj bolj kot kdaj koli prej potrebujejo vaše molitve in podporo, saj si prizadevamo, da bi še naprej služili več kot dvema milijonoma otrok, hkrati pa se širimo, da bi dosegli več otrok, ki potrebujejo šolske obroke. Ob vsem tem pa se soočamo s kompleksnimi globalnimi izzivi in z naraščajočimi stroški.
• Ves mesec maj vabimo posameznike, cerkve, šole in verske skupine, da molijo z nami s prošnjo, da bi naše delo še naprej cvetelo in raslo ter da bi še več otrok in skupnosti videlo, da se njihova življenja spreminjajo, ker imajo zagotovljen dnevni obrok na kraju izobraževanja.
• Duhovniki: molite z nami tako, da med prošnjami za vse potrebe izrečete prošnjo za Marijine obroke, …, molite rožni venec za naše delo, posvetite temu namenu molitveno uro ali prosite župnijske molitvene skupine, da organizirajo čas molitve za Marijine obroke.
• Vsi, ki se čutite nagovorjene: spodbudite svoje skupnosti k molitvi za Marijine obroke, pomagajte seznanjati še druge s to dejavnostjo in povabite posameznike, da molijo skupaj z nami.
• Delo Marijinih obrokov in molitev sta neločljivo povezana in posledično nenehno vidimo, da se moč molitve in Božja previdnost kažeta na neverjetne načine.
• Mesec maj je tradicionalno posvečen Devici Mariji. Vabimo vas, da se pridružite župnijam po vsem svetu pri molitvi za Marijine obroke v tem mesecu.
• Delovanje Marijinih obrokov je zraslo iz Medžugorja, marijanskega svetišča v Bosni in Hercegovini. Pri prvih projektih Marijinih obrokov so sodelovali ljudje, ki so jim romanja v Medžugorje spremenila življenje.
• Molitev ima pri našem delu pomembno mesto, Marijini obroki pa povezujejo, spoštujejo in dosegajo ljudi vseh ver in tudi tistih, ki ne verujejo, kajti vsi smo Božji otroci. 

MOLITEV ZA MARIJINE OBROKE
Oče naš,
daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam vsak trenutek,
ko smo si vzeli več kot le svoj delež od kruha, ki pripada vsem.
Pomagaj nam nasititi umirajoče od lakote z dobrotami,
ne le z drobtinicami z naše mize.
Nauči nas, kako deliti tisto, kar nam je podarjeno in ni namenjeno samo nam.
Ogrni nas s svojo ljubeznijo, da bi znali dokončati vsako dobro delo,
za katerega si nas Ti ustvaril.
Izpolni naša srca s svojim usmiljenjem in skrbjo za vsakega lačnega otroka
in uporabi naša mala dela ljubezni tako, da noben otrok ne bo več lačen.
Amen.

Najmanj 93% vseh donacij je porabljenih neposredno za dobrodelne dejavnosti.